Author Topic: Problem QRV-09  (Read 4261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline joBe

  • New member
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
  • Gender: Male
  • Custom title, please change to something cool.
Problem QRV-09
« on: January 13, 2014, 11:13:52 PM »
Hej Per-Anders

Jag köpte ett QRV09 i början av Dec.  som jag inte jag inte får att fungera fullt ut.

Lite mätvärden:  +12VL 12,57V ;+12VR 12,57V
                           -12VL  -12,62V; -12VR -12,58V  Mät på resp. Vout ben

Högerkanal
ad8610: +12,57V  -12,58V    0,000V på ben 2,3 och 6
tpa6120: -12,57V -12,58V     0,008V på ben 16,17 och18 och 0,008V på right out


Vänsterkanal
ad8610: +12,57V  -12,62V    0,000V på ben 2,3 och 6
tpa6120:  +4,84V ben 3   +0,812 ben 1     0,000V på left out

                ben 5 0,043V
                ben 4 0,028V
                ben 2 0,843V-0,966V   startade på 0,843V ökade under tiden jag mätte, vid sista mätningen efter30-45min var värdet 0,966V.

När jag mäter över C6/C7  får jag ± 12V  men på benen på tpa6120 ett helt annat värde.

Jag har använt jord på input terminalerna när jag mätte. min multimeter verkar bara gå ner till 1mV.


Jag har ljud i båda kanalerna, högt ljud i vänster kanal och mkt svagare i höger .
Har kollat lödningar och att komponenter sitter på rätt plats så gott jag kunnat.


Har du någon ide vad som kan vara fel/trasigt ???  var jag ska börja någonstans? dåliga lödningar??

Bilder:
http://imgdrop.se/UPL/1389648535hby.jpg
http://imgdrop.se/UPL/1389648687sni.jpg
http://imgdrop.se/UPL/1389648924acp.jpg
http://imgdrop.se/UPL/1389648979oud.jpg
http://imgdrop.se/UPL/1389649063gdm.jpg
http://imgdrop.se/UPL/1389649122kjt.jpg

Mvh Jonas

Offline peranders

  • Administrator
  • Reached Nirvana
  • *****
  • Posts: 1230
  • Karma: +6/-0
  • Gender: Male
  • Forum owner
    • Sjöström Audio
Re: Problem QRV-09
« Reply #1 on: January 14, 2014, 06:32:40 AM »
Vilken kanal anser du är fungerande? Är det vänster som trilskas med alldeles för hög förstärkning? Låter det bra för övrigt eller får du dist? Lödde jag TPA:an eller har du gjort det själv? (Klent minne)
/Per-Anders Sjöström, owner of this forum

Homepage with my DIY hifi stuff

Offline peranders

  • Administrator
  • Reached Nirvana
  • *****
  • Posts: 1230
  • Karma: +6/-0
  • Gender: Male
  • Forum owner
    • Sjöström Audio
Re: Problem QRV-09
« Reply #2 on: January 14, 2014, 08:45:40 AM »
Ok, vänster TPA ser ut att ha beskymmer.

Med ingen signal ska pin 2, 4 och 5 ligga på millivoltnivå. Ingångsströmmarna på pin 4 och 5 ligger på max 12 uA och typiskt runt 4 uA. Se datablad för THS6012 som är samma chip men hårdare specat.

Kolla dina lödningar gällande R6, R7, R8 och R9. Det ser ut som något är löst. Kolla också pin 2, 4 och 5 på TPA6120
/Per-Anders Sjöström, owner of this forum

Homepage with my DIY hifi stuff

Offline joBe

  • New member
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
  • Gender: Male
  • Custom title, please change to something cool.
Re: Problem QRV-09
« Reply #3 on: January 19, 2014, 04:43:05 PM »
Nu funkar det!!

Det var risiga lödningar på R8,R9 men det stora problemet verkade vara flera pinnar som inte hade bra kontakt.

Pink Floyd låter riktigt bra även med ett par gamla in-ear lurar, vågade  inte koppla in mina nya lurar innan jag visste att det funkade.

Tack för hjälpen.

/Jonas

Offline peranders

  • Administrator
  • Reached Nirvana
  • *****
  • Posts: 1230
  • Karma: +6/-0
  • Gender: Male
  • Forum owner
    • Sjöström Audio
Re: Problem QRV-09
« Reply #4 on: January 19, 2014, 05:00:23 PM »
Bra att du var så enkelt fel. Kom gärna igen med en recension när du har lyssnat in steget.
/Per-Anders Sjöström, owner of this forum

Homepage with my DIY hifi stuff